Glasskunstnere skaper liv i the Fishpacking District

Lørdag 25.mai inviterte S12 til åpningsfest i Bontelabo 2. Det ble en uforglemmelig opplevelse med astronauter, glass og konfetti i kunstnerisk forening.

S12 Galleri og Verksted er Norges eneste åpne fellesverksted som gir kunstnere og designere teknisk veiledning og tilgang til et profesjonelt utstyrt glassverksted. Siden oppstarten i 2007 har S12 utviklet seg til å bli en viktig institusjon for utforskning, eksperimentering og formidling av glass som kunstnerisk materiale. 

-En av våre hovedmålsetninger er at flest mulig skal få se og oppleve glasset og alle dets muligheter, forteller daglig leder Bergljot Jonsdottir. Hun ønsker å skape nyskjerrighet hos et mangfoldig publikum bestående av alt fra barn, ungdom og familier, voksne amatører i tillegg til profesjonelle kunstnere og kunststudenter.

Fra 2010 har S12 hatt en gjestekunstnerordning som hovedsaklig har vært benyttet av internasjonale kunstnere med bakgrunn i glass. Men målet har også vært å spre interesse og kunnskap blant kunstnere uten slik bakgrunn.
-I 2018 hadde vi en ny satsing og inviterte inn én lokal kunstner, med bakgrunn fra et annet kunstform. Det ble veldig vellykket og ga mersmak. Resultatet er at vi fortsetter prosjektet høsten 2019, forteller Jonsdottir.

S12 ble etablert i 2007 og har frem til i år holdt til i Skostredet i Bergen. Etter hvert vokste de ut av sine opprinnelige lokaler og måtte se seg om etter alternativer.

-Bontelabo er et perfekt sted for oss både beliggenhetsmessig og profilmessig, forteller Jonsdottir og viser til de store, røffe og industripregete lokalene. -Her kan vi ta i mot et større antall kunstnere enn tidligere - både profesjonelle og amatører, smiler hun fornøyd. 

På åpningsdagen fikk de fremmøtte omvisning både i det velutstyrte fellesverkstedet, galleriet og prosjektrommet. Og den feministiske glassgruppen Boom!  satt bokstavelig talt lyd på begivenheten!